Implementatie

Wij vinden het belangrijk dat de leidraden die ontwikkeld zijn, toegepast gaan worden door de gehele bouwsector. Dan kunnen we leren van de ervaringen die ermee opgedaan worden en kunnen we in de toekomst de leidraden nóg beter toepasbaar maken. 

Help mee om de leidraden te verbeteren

Wij benutten graag ervaringen van gebruikers bij het verbeteren en verrijken van de leidraden. Waar loop jij tegenaan in de implementatie? Welke aspecten zouden in jouw ogen verbeterd moeten worden? Graag ontvangen wij jouw feedback via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de naam van de leidraad en het paginanummer van de tekst waar je reactie op geeft. Ontvangen feedback sorteren we en leggen we voor aan het desbetreffende actieteam. 

Implementatietraject Paspoorten voor de bouw '22-'23

In seizoen '22-'23 zijn praktijkervaringen met de leidraad Paspoorten voor de bouw 3.0 opgedaan door middel van een implementatietraject. Overheids- en marktpartijen met een concrete casus hebben met coach of zonder coach deel genomen. De leerpunten zijn meegenomen om tot een 3.1 versie van de leidraad te komen. 

Kennisdeelsessies Circulair Ontwerpen

Platform CB’23 heeft in juli 2021 de Leidraad Circulair Ontwerpen uitgebracht. De vervolgstap is het toepassen van de tools uit de leidraad. Daarom organiseerden wij van januari t/m mei 2022 een serie van vijf kennisdeelsessies waarin deelnemers aan de slag gingen met de leidraad aan de hand van een eigen, concreet project. Zij zijn meer te weten gekomen over de samenhang van de tools en wisselden kennis en ervaringen uit met andere professionals. Tegelijkertijd bouwden zij mee aan een betere leidraad. In 2022-2023 zal naar aanleiding van dit traject een actieteam de verbeterpunten aanpakken.   

Concrete projecten waarin leidraden toegepast worden

Een groep organisaties is in '20-'21 in de praktijk aan de slag gegaan met de Leidraden 2.0 van Paspoorten voor de Bouw en Meten van Circulariteit onder begeleiding van Platform CB’23. Tijdens een implementatietraject hebben 23 organisaties begeleiding van een coach gekregen en 26 organisaties namen daarnaast deel aan kennisdeelsessies. De projecten waren een mooie mix uit de GWW en B&U.

Beide implementatietrajecten zijn geëvalueerd. Lees hier de rapportage van het traject Meten van circulariteit en hier de rapportage van Paspoorten voor de bouw

Bekijk hieronder video's van projecten waarbij leidraden van Platform CB'23 zijn toegepast. 

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690391 (NEN).