Implementatie

Wij vinden het belangrijk dat de leidraden die ontwikkeld zijn, toegepast gaan worden door de gehele bouwsector. Dan kunnen we leren van de ervaringen die ermee opgedaan worden en kunnen we in de toekomst de leidraden nóg beter toepasbaar maken. 

Help mee om de leidraden te verbeteren

Wij benutten graag ervaringen van gebruikers bij het verbeteren en verrijken van de leidraden. Waar loop jij tegenaan in de implementatie? Welke aspecten zouden in jouw ogen verbeterd moeten worden? Graag ontvangen wij jouw feedback via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de naam van de leidraad en het paginanummer van de tekst waar je reactie op geeft. Ontvangen feedback sorteren we en leggen we voor aan het desbetreffende actieteam. 

Schrijf je in voor de Kennisdeelsessies Circulair Ontwerpen!

Platform CB’23 heeft in juli 2021 de Leidraad Circulair Ontwerpen uitgebracht. De vervolgstap is het toepassen van de tools uit de leidraad. Daarom organiseren wij van januari t/m mei 2022 een serie van vijf kennisdeelsessies waarin je aan de slag gaat met de leidraad aan de hand van een eigen, concreet project. Zo kom je meer te weten over de samenhang van de tools en kun je kennis en ervaringen uitwisselen met andere professionals. Tegelijkertijd bouw je mee aan een betere leidraad. Waar loop jij tegenaan in het gebruik? Welke aspecten zouden in jouw ogen verbeterd moeten worden? Met alle ervaringen kunnen we de leidraad verbeteren en verrijken. Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Concrete projecten waarin leidraden toegepast worden

Een groep organisaties is in de praktijk aan de slag gegaan met de Leidraden 2.0 van Paspoorten voor de Bouw en Meten van Circulariteit onder begeleiding van Platform CB’23. Tijdens een implementatietraject hebben 23 organisaties begeleiding van een coach gekregen en 26 organisaties namen daarnaast deel aan kennisdeelsessies. De projecten waren een mooie mix uit de GWW en B&U.

Beide implementatietrajecten zijn geëvalueerd. Lees hier de rapportage van het traject Meten van circulariteit en hier de rapportage van Paspoorten voor de bouw

Bekijk hieronder video's van projecten die aan het implementatietraject hebben deelgenomen. 

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690391 (NEN).