Implementatietrajecten

Wij vinden het belangrijk dat de leidraden die ontwikkeld zijn, toegepast gaan worden door de gehele bouwsector. Dan kunnen we leren van de ervaringen die ermee opgedaan worden en kunnen we in de toekomst de leidraden nóg beter toepasbaar maken. 

Help mee om de leidraden te verbeteren

Wij benutten graag ervaringen van gebruikers bij het verbeteren en verrijken van de leidraden. Waar loop jij tegenaan in de implementatie? Welke aspecten zouden in jouw ogen verbeterd moeten worden? Graag ontvangen wij jouw feedback op een gestructureerde manier. Via dit formulier stuur je jouw input over de leidraad Meten van circulariteit en via dit formulier voor de leidraad Paspoorten voor de bouw. Ontvangen feedback sorteren we en brengen we mogelijk bij een nieuw te vormen actieteam onder.  

Concrete projecten waarin leidraden toegepast worden

Een groep organisaties is in de praktijk aan de slag met de Leidraden 2.0 van Paspoorten voor de Bouw en Meten van Circulariteit onder begeleiding van Platform CB’23. Deze implementatietrajecten zijn 12 januari 2021 van start gegaan met de eerste kennisdeelsessies. Wat hebben we een mooi deelnemersveld! 25 organisaties zijn met een coach aan de slag en 26 nemen daarnaast deel aan de online sessies. De projecten zijn een mooie mix uit de GWW en B&U.

Bekijk hier de lijst met deelnemers. 

Implementatietraject Paspoorten voor de Bouw

C-Creators verzorgt de coördinatie met voorzitter Wouter van Twillert. Door de leidraad in een begeleide setting toe te passen in de praktijk kan kennis terug gevoed worden aan Platform CB’23. We krijgen zo inzicht in best practices en kunnen verkennen welke kennisgebieden extra diepgang nodig hebben voor een eventuele leidraad 3.0. 

Implementatietraject  Meten van Circulariteit

NIBE verzorgt de coördinatie met voorzitter Mantijn van Leeuwen. Met dit implementatietraject willen we het gebruik van de meetmethode stimuleren, begeleiden bij de toepassing ervan en de kennis uit gebruik terug voeden aan Platform CB'23. Daarnaast willen we met de resultaten een eerste gevoel van benchmark en prestatieniveau in de markt krijgen.  

Kennisdeelsessies en coaching

Platform CB’23 organiseert tijdens het implementatietraject van januari t/m mei 2021 diverse kennisdeelsessies waarin alle deelnemers hun leerervaringen kunnen delen. Daarnaast worden circa 10 organisaties binnen ieder traject gecoacht. De coach is een inhoudelijk deskundige die de deelnemende partijen begeleidt bij het toepassen van de leidraden. 

 

 

Vragen?

Neem contact op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
015-2690998

Meten van circulariteit

werkafspraken voor een circulaire bouw

Paspoorten voor de bouw

werkafspraken voor een circulaire bouw
Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690998 (NEN).