Actieteams

Na een uitvoerige inventarisatie in de markt pakt Platform CB’23 een nieuw onderwerp op waarvoor sector-breed behoefte is aan afspraken: Toekomstig hergebruik. Daarnaast zullen de afspraken van Meten van circulariteit en Paspoorten voor de bouw worden verdiept.

Van september 2021 t/m juni 2022 gaan drie actieteams hiermee aan de slag. Natuurlijk verweeft ieder actieteam hierin de eerdere leidraden van Platform CB’23 en bestaande handreikingen m.b.t. circulariteit, bijvoorbeeld van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie. Zo zetten we weer een volgende stap naar een meer circulaire bouwsector.

Centraal staat hoe regelgeving moet worden aangepast om hoogwaardig hergebruik mogelijk te maken. Welke belemmeringen zijn er in bestaande wetgeving en technische regelgeving in brede zin, inclusief BRL’s en certificering? Dit is een nieuw actieteam dat een eerste leidraad zal opstellen.

Dit actieteam heeft een kernmethode meten van circulariteit ontwikkeld. In 2020/2021 zijn twee van de drie doelen van circulair bouwen geoperationaliseerd en in de praktijk toegepast. Komend jaar werkt dit actieteam uit hoe het derde doel, waardebehoud, gedefinieerd en beoordeeld moet worden. Ook komen vragen aan de orde die bij het gebruik van de methode in de praktijk spelen.

Dit actieteam heeft een basis gelegd voor een materialenpaspoort. In 2020/2021 zijn praktijkervaringen opgedaan. Komend jaar verdiept het actieteam de systematiek, werkt het de datastrategie en datagovernance verder uit en maakt het de inhoud toegankelijker in een interactieve leidraad.

Werkwijze

Doordat de onderwerpen zich in een andere fase van ontwikkeling bevinden, heeft ieder actieteam zijn eigen werkwijze. Deze staat dan ook beschreven bij dat specifieke actieteam.

Financiering

De financiering van de actieteams wordt gedragen door een aantal leden van de regieraad, daarom wordt van de actieteam- en werkgroepleden geen financiële bijdrage gevraagd.

Vragen?

Neem contact op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
015-2690391

Wat levert deelname op?

  • De mogelijkheid om een actieve en impactvolle bijdrage te leveren aan het creëren van een gelijk speelveld voor de bouwsector in de transitie naar een circulaire bouw.
  • Invloed op te maken afspraken en binnen het platform op te pakken vraagstukken.
  • Toegang tot actief en breed netwerk van koplopers op het gebied van circulaire bouw.
  • Toegang tot kennis en ervaring van andere deelnemers, waardoor het wiel niet steeds zelf uitgevonden hoeft te worden.
Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690391 (NEN).