Activiteiten

Om een impuls te geven aan de praktijk van circulair bouwen onderneemt Platform CB’23 diverse activiteiten. Het platform staat open voor belanghebbenden uit de hele bouwsector. Je kunt actief deelnemen in een actieteam waarmee je invloed uitoefent en meedenkt over de route naar circulair bouwen. Omdat het platform transparant is en draagvlak binnen de hele bouwsector beoogt, worden alle afspraken en visiedocumenten op deze website geplaatst. Een keer per jaar worden de resultaten van activiteiten gepresenteerd aan deelnemers en geïnteresseerden.

Activiteiten tijdens Building Holland 2019

De volgende drie actieteams hebben ieder een concept-leidraad opgesteld die handvatten geeft voor de concrete aanpak van circulair bouwen: Actieteam Framework circulair bouwen, Actieteam Paspoorten voor de bouw en Actieteam Meten van Circulariteit. Op 9 april presenteerden deze actieteams de concept leidraden, de zogenoemde 80%-versie. Dit gebeurde op Building Holland in samenwerking met én op het podium van Cirkelstad (Hal 11, Standnummer 11.07) tijdens het tijdsblok ‘Nationale circulaire werkafspraken’ van 13:30 tot 14:30.

Dit was tevens de aftrap van de zogenoemde ‘openbare consultatieperiode’, de periode waarin input kan worden geleverd op de concept leidraden. Sinds 9 april 2019 zijn de concept leidraden dus ook te downloaden. Via de openbare consultatieperiode willen we iedereen de gelegenheid bieden bij te dragen aan de ontwikkeling. En ook om buiten de actieteamdeelnemers te peilen of de leidraden voldoende handvatten geven. Het geven van feedback, opmerkingen en commentaar kan t/m 10 mei 2019. De ontvangen commentaren worden na 10 mei verzameld en door de actieteams behandeld.

Startbijeenkomst

Op 3 juli is de aftrap gegeven voor drie actieteams voor het maken van Afspraken over circulair bouwen: Framework circulair bouwen, Paspoorten in de bouw en Meten van circulariteit. Daarnaast is als actieteam ‘Kennisdelen – en ontwikkelen’ het Leernetwerk Bouw & GWW van start gegaan, mede-georganiseerd door Rijkswaterstaat en PIANOo. Vertegenwoordigers van (semi)overheden delen in het leernetwerk kennis uit de praktijk met elkaar en leren samen over circulair en klimaatneutraal inkopen in de bouw en GWW.  Bekijk hier het verslag van de startbijeenkomst.

Doorlopende activiteiten

Om te bepalen welke nieuwe activiteiten Platform CB’23 kan ondernemen, worden doorlopend behoeftes in relatie tot circulair bouwen geïnventariseerd. Het begrip ‘behoeftes’ omvat onder andere:

  • Het oplossen van belemmeringen in bestaande systemen bij het uitvoeren van circulaire praktijken
  • Het toegankelijk maken van kennis uit (bijvoorbeeld) best practices die onvoldoende verspreid raakt
  • Het aanpakken van ontbrekende afstemming in de keten

Wil je een bepaalde behoefte voorleggen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige activiteiten van Platform CB’23.

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015 20 26 070 (De Bouwcampus).

Initiatiefnemers

Platformbureau