Activiteiten

Om een impuls te geven aan de praktijk van circulair bouwen onderneemt Platform CB’23 diverse activiteiten. Het platform staat open voor belanghebbenden uit de hele bouwsector. Je kunt actief deelnemen in een actieteam waarmee je invloed uitoefent en meedenkt over de route naar circulair bouwen. Omdat het platform transparant is en draagvlak binnen de hele bouwsector beoogt, worden alle afspraken en visiedocumenten op deze website geplaatst. Een keer per jaar worden de resultaten van activiteiten gepresenteerd aan deelnemers en geïnteresseerden.

Activiteiten tijdens InfraTech 2019

Van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 januari vindt de vakbeurs InfraTech plaats in Rotterdam Ahoy. Platform CB'23 is vertegenwoordigd in het Rijkswaterstaat Paviljoen, standnummer 6.200. Graag ontmoeten wij jou hier om je een update te geven over de actieteams en onze activiteiten. Klik hier voor het programma.

Startbijeenkomst

Op 3 juli is de aftrap gegeven voor drie actieteams voor het maken van Afspraken over circulair bouwen: Framework circulair bouwen, Paspoorten in de bouw en Meten van circulariteit. Daarnaast is als actieteam ‘Kennisdelen – en ontwikkelen’ het Leernetwerk Bouw & GWW van start gegaan, mede-georganiseerd door Rijkswaterstaat en PIANOo. Vertegenwoordigers van (semi)overheden delen in het leernetwerk kennis uit de praktijk met elkaar en leren samen over circulair en klimaatneutraal inkopen in de bouw en GWW.  Bekijk hier het verslag van de startbijeenkomst.

Doorlopende activiteiten

Om te bepalen welke nieuwe activiteiten Platform CB’23 kan ondernemen, worden doorlopend behoeftes in relatie tot circulair bouwen geïnventariseerd. Het begrip ‘behoeftes’ omvat onder andere:

  • Het oplossen van belemmeringen in bestaande systemen bij het uitvoeren van circulaire praktijken
  • Het toegankelijk maken van kennis uit (bijvoorbeeld) best practices die onvoldoende verspreid raakt
  • Het aanpakken van ontbrekende afstemming in de keten

Wil je een bepaalde behoefte voorleggen? Neem dan contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige activiteiten van Platform CB’23.

Vragen? Neem contact op via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 015 20 26 070 (De Bouwcampus).

Initiatiefnemers

Platformbureau