Consultatie conceptleidraden

Door de brede sectorvertegenwoordiging van deelnemers aan de actieteams van Platform CB’23 is er al een breed draagvlak voor de leidraden die worden geschreven. Om het draagvlak te vergroten, is er een openbare consultatieperiode zodat alle betrokkenen bij circulair bouwen de mogelijkheid hebben om input te geven voor de leidraden 2.0.

Belanghebbenden kunnen hun commentaar op de leidraad ‘Meten van circulariteit’ insturen in de periode van 24 maart tot en met 14 april 2020. Voor de leidraad ‘Paspoorten voor de bouw’ kan dit in de periode van 2 april tot en met 23 april 2020.

Niet bekend met Platform CB'23? Bekijk dan (ook) deze animatie.

Niet bekend met Platform CB'23? Bekijk dan (ook) deze animatie.

Toelichting

Om zowel de invoering als de verwerking van reacties zo gestructureerd mogelijk te laten verlopen, is onderstaand proces opgesteld.

  • Alleen commentaar dat is ingestuurd via het daarvoor bestemde feedbackformulier op de website van Platform CB’23 wordt behandeld. Ingediend commentaar in welke andere vorm dan ook (e-mail, mondeling etc.), wordt niet behandeld.
  • Per ingestuurde commentaarregel wordt aangegeven hoe het commentaar getypeerd kan worden:
    • Typefout; denk aan spelling, interpunctie, hoofdletters. Denk ook aan inconsistent gebruik hiervan;
    • Inhoudelijk; dit commentaar is een suggestie ter verbetering van de tekst in de leidraad;
    • Bezwaar; dit commentaar is fundamenteel van aard, het onveranderd behouden van (dit onderdeel van) de tekst leidt er toe dat je de leidraad niet of slechts gedeeltelijk zult gaan toepassen.

Let op!

Na 14 april worden de ontvangen commentaren geclusterd en geanalyseerd en vervolgens beoordeeld door het actieteam.

Het kan zijn dat bij commentaar in de categorie ‘Bezwaar’ naast de gegeven schriftelijke toelichting ook een mondelinge toelichting gewenst is. Indieners van dit type commentaar ontvangen mogelijk een uitnodiging om het ingestuurde commentaar te bespreken met leden van het actieteam. Deze gesprekken vinden plaats op 24 april tussen 9:00 en 12:30 uur en 28 april tussen 13:00 en 17:00 uur.

Uiteindelijk zullen de 2.0 versies van de documenten begin juli worden gepresenteerd. Dan zijn beide leidraden vrij beschikbaar voor gebruik. Als er behoefte is om door te spreken hoe jouw ingestuurde commentaar is behandeld in de definitieve leidraden, dan kun je tegen die tijd contact opnemen met de coördinatie van de actieteams viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De leidraden

Dit zijn de conceptleidraden waarop we graag jouw feedback ontvangen:

Feedbackformulier

Geef jouw feedback via dit online formulier:

NAAR HET FORMULIER

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015 20 26 070 (De Bouwcampus).