Live Jaarevent 2022

Platform CB'23 organiseerde haar jaarevent op donderdag 30 juni in het NBC in Nieuwegein. De actieteams Meten van circulariteit, Paspoorten voor de bouw en Toekomstig hergebruik presenteerden vol trots hun leidraden. Circa 150 professionals uit de bouwsector woonden de overhandiging van de leidraden bij van de actieteamvoorzitters aan betrokkenen van hun onderwerp. In break-outsessies gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over de inhoud van de leidraden en over vervolgactiviteiten van Platform CB'23. Wij kijken terug op een geslaagde ochtend! 

Het was een vrolijke boel met vlaggetjes, ook al vielen ze halverwege naar beneden. Gelukkig was er een deelnemer in de zaal die een bedrijf heeft in bevestigingsmaterialen, dus dat gaat een volgende keer niet meer gebeuren! Boukje van Reijn, Platform CB'23 pionier van het eerste uur, interviewde de drie voorzitters over de resultaten van hun actieteam. De leidraden waren even zoek, maar uiteindelijk werden ze om beurten overhandigd:

  • Paspoorten voor de bouw aan Jorrit Penninga van DSGO
  • Toekomstig hergebruik aan Sven van Aspert van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en
  • Meten van circulariteit aan Cor van Dijken van de Normcommissie Circulaire Bouw.

Edwin van der Wel, voorzitter van de Regieraad van Platform CB'23, sprak zijn trots uit over wat Platform CB'23 tot nu toe bereikt heeft. Hij raadde aanwezigen vooral aan om mee te denken of we verder gaan na 2023 en zo ja, hoe dan? De eerste sentimenten die in de break-out sessie naar voren kwamen, waren positief! We komen hier uiteraard uitgebreider op terug.

Leidraden

Op de webpagina Downloads vind je alle documenten die de actieteams hebben opgeleverd: Toekomstig hergebruik een versie 1.0, Meten van Circulariteit en Paspoorten voor de bouw een versie 3.0. Het actieteam Paspoorten voor de bouw heeft daarnaast hard gewerkt aan een online tool die je aan de hand neemt om alle stappen van een materialenpaspoorten te doorlopen. Ga hier naar deze Quick Start Guide. Daarnaast hebben zij een brief van aanbevelingen opgesteld om ervoor te zorgen dat de leidraad daadwerkelijk door de sector toegepast gaat worden. Lees hem hier en laat via het formulier weten dat jij hier ook achter staat

Videoverslag

Fotoverslag

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690391 (NEN).