Actieteams

Wil je zelf invloed uitoefenen en actief meedenken over de route naar circulair bouwen? Neem dan deel aan een actieteam of verbind jezelf als partner aan Platform CB’23! Zo krijg je toegang tot een actief en bouw-breed netwerk en tot kennis en ervaring van andere deelnemers over circulair bouwen. Lever een bijdrage aan het maatschappelijke belang van de transitie naar circulair bouwen en doe mee!

Doe en denk mee in een actieteam!

Je kunt deelnemen aan actieteams die aan de slag gaan met:

Ketentrajecten

Nog niet gestart

Op 3 juli is de aftrap gegeven voor drie actieteams rondom Afspraken en van het Leernetwerk Bouw & GWW rondom Kennisdelen en -ontwikkelen. Lees hier het verslag van deze bijeenkomst. De invulling van de actieteams Praktijkexperimenten en Ketentrajecten volgt.

Bij het samenstellen van actieteams wordt gekeken of er een goede balans is in vertegenwoordiging van relevante stakeholders in de bouwsector (o.a. publiek – privaat, startups – grote marktpartijen, GWW / woningbouw/ utiliteitsbouw) voor dat specifieke onderwerp.

Niet voor niets ACTIEteams

Een actieve bijdrage van alle deelnemers is van belang om stappen vooruit te zetten. De frequentie van bijeenkomsten van de actieteams is afhankelijk van de specifieke trajecten. De intentie is om een aantal keer per jaar een platform-brede bijeenkomst te organiseren, waar de voortgang en kennisontwikkeling van alle activiteiten worden gedeeld. Deelnemers kunnen input voor nieuwe ideeën geven en specifieke behoeftes aandragen. Ook worden zij dan geïnformeerd over nieuwe activiteiten en wordt gekeken waar het bredere netwerk kan aanhaken.

Investering

Platform CB’23 vraagt de volgende investering van deelnemende organisaties:

  • Afvaardiging van tenminste één medewerker met proactieve participatie in de platformactiviteit(en)
  • Actieve inbreng van kennis, projecten, vragen en/of netwerk

Rijkswaterstaat neemt als initiërende partij een belangrijk deel van de financiering voor haar rekening. Daardoor hoeven geen deelnamekosten voldaan te worden bij inschrijving voor een actieteam.

Verbind jezelf aan een actieteam van Platform CB’23 en help mee om de beste route naar een volledig circulaire bouwsector te ontdekken!

Download definitieve leidraad

Op 4 juli 2019 hebben de Actieteams Framework circulair bouwen, paspoorten voor de bouw en meten van circulariteit ieder een definitieve leidraad gepresenteerd. Met deze leidraden kunnen grotere stappen gezet worden om een meer circulaire bouwsector te realiseren.
Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015-2690391 (NEN).