Updates

Platform CB'23 is transparant en beoogt draagvlak binnen de hele bouwsector, Alle afspraken en visiedocumenten die tot stand komen, worden daarom op deze website geplaatst. Een keer per jaar presenteren de actieteams hun resultaten aan deelnemers en geïnteresseerden. Neem actief deel in een actieteam en oefen invloed uit op de route naar circulair bouwen! 

12/9/'19 Vervolg van twee actieteams

De actieteams 'Paspoorten in de bouw' en 'Meten van circulariteit' krijgen een vervolg! Schrijf je vóór 27 september in en denk mee over afspraken omtrent deze onderwerpen! 

4/7/'19 Resultaten actieteams gepresenteerd

De eerste mijlpaal van Platform CB’23 is bereikt! Een jaar na de start van het platform heeft een brede vertegenwoordiging uit de bouwsector de eerste werkafspraken opgesteld voor circulair bouwen. Op donderdagochtend 4 juli presenteerden de actieteams Framework Circulair Bouwen, Paspoorten voor de Bouw en Meten van Circulariteit hun resultaten in het LEF future center. 

Lees hier het verslag van de bijeenkomst van 4 juli en download hier de opgestelde documenten.

9/4/'19 Conceptleidraden gepresenteerd

Op 9 april presenteerden de drie actieteams de conceptleidraden, de zogenoemde 80%-versie. Dit gebeurde op Building Holland in samenwerking met én op het podium van Cirkelstad tijdens het tijdsblok ‘Nationale circulaire werkafspraken’. Dit was tevens de aftrap van de zogenoemde ‘openbare consultatieperiode’. Tijdens deze periode t/m 10 mei kon input worden geleverd op de conceptleidraden en konden de actieteamdeelnemers peilen of de leidraden voldoende handvatten geven. 

3/7/'18 Startbijeenkomst

Op 3 juli is de aftrap gegeven voor drie actieteams voor het maken van Afspraken over circulair bouwen: Framework circulair bouwen, Paspoorten in de bouw en Meten van circulariteit. Daarnaast is als actieteam ‘Kennisdelen – en ontwikkelen’ het Leernetwerk Bouw & GWW van start gegaan, mede-georganiseerd door Rijkswaterstaat en PIANOo. Vertegenwoordigers van (semi)overheden deelden in het leernetwerk kennis uit de praktijk met elkaar en leerden samen over circulair en klimaatneutraal inkopen in de bouw en GWW.  

Bekijk hier het verslag van de startbijeenkomst.

Neem deel aan activiteiten van Platform CB’23 en geef vorm aan de route naar circulair bouwen!

Doorlopende activiteiten

Om te bepalen welke nieuwe activiteiten Platform CB’23 kan ondernemen, worden doorlopend behoeftes in relatie tot circulair bouwen geïnventariseerd. Het begrip ‘behoeftes’ omvat onder andere:

  • Het oplossen van belemmeringen in bestaande systemen bij het uitvoeren van circulaire praktijken
  • Het toegankelijk maken van kennis uit (bijvoorbeeld) best practices die onvoldoende verspreid raakt
  • Het aanpakken van ontbrekende afstemming in de keten

Wil je een bepaalde behoefte voorleggen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Houd deze pagina in de gaten voor toekomstige activiteiten van Platform CB’23.

Vragen? Neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015 20 26 070 (De Bouwcampus).